Om oss

Benkt Cederlöw

Biodlare

Jag lärde mig grunderna i biodling på sent 70-tal. Min bror Lars och jag hade då tillsammans ett antal bikupor. Intresset återupptog jag 2008 då jag startade upp igen med två samhällen och har därefter utökat i jämn takt. 2016 avslutade jag en tvåårig yrkesutbildning inom biodling och fick mitt gesällbrev inom Biodlaryrket. 2011 vann jag gourmépriset i Skånska Honungsmästerskapet och 2016 blev jag Skånsk Honungsmästare. Jag startade företaget Båstad Honung 2015 och är sedan 2019 styrelseledamot i Svensk Buckfast.

Cecilia Cederlöw

Biodlare

Jag började med biodling tillsammans med min man Benkt 2008. Vi arbetar tillsammans med både biskötsel och honungshantering.  Jag har blivit Skånsk Honungsmästare två gånger 2010 och 2012. Var med och startade upp Biföreningen Lilla Båstad och är nu sekreterare i föreningen.

Våra bin flyger på

Påve leverantör

När Carlos Lunar träffade Påven 2014 hade Carlos med sig Båstad Honung att lämna som gåva till Påven. Vid Sverige besöket 2016 mailade påven till Carlos ”glöm inte lite honung”. Enlig Carlos uppskattar påven honungen så mycket att han gömde honungsburken under sin säng för att inte behöva dela med sig till sina medarbetare. Vi gav två burkar till Påven vid Sverige besöket. En till påven och en till medarbetarna. Vill Påven ha mer får han ”BE” om det. Leveranser har fortsatt genom åren.